Kun palasin Lapista ja aloin purkamaan rinkkaani, tajusin olevani lopullisesti yksin. Kaappeja oli tyhjillään ja kirjoituspöytäni pitkään valloittanut poikani pelikone poissa. Ei ollut lenkkareita eteisen lattialla. Koko asunto on omassa käytössä. Olen hämmentynyt. Enhän ole asunut oikeasti yksin koskaan.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Läksin maanantaiaamuna koirien kanssa lenkille ja unohdin avaimet sisään. Ei ollutkaan ketään, joka tulisi avaamaan, kun rimputan ovikelloa. Parveke on reilun puolentoista metrin korkeudella ja kaide metrin korkuinen. Lainasin naapurilta taloustikkaat ja telinevoimistein parvekkeelle. Onneksi parvekkeenoveni ei ollut lukossa.

 

1895237.jpg

Kiipeilytaitoni on kesän aikana  lisääntynyt Kolin maisemissa. Otin kuvan itselaukaisimen avulla tiistaisella  kuvausretkelläni Tarhapuron putouksella.

 

Olen tehnyt itselleni syksyn ohjelmaa. Myöhästyin seutuopiston ilmoittautumisesta enkä saanut enää eläkeläisille kuuluvaa alennusseteliä. Ilmoittauduin venäjään ja kudontaan. Venäjän opintoni ovat olleet puoli vuotta jäissä, mutta ehkä kirjaimet vielä muistuvat mieleeni, kun aloitan ensi viikolla kakkoskurssin. Venäjää opiskelen, koska se on kaunis kieli ja tunnen sielultani olevan slaavilainen. Haaveena on omatoiminen matkustaminen Venäjälle Vienaan ja ehkä kauemmaksikin itään ja pohjoiseen. Kudonnassa haluan kutoa makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen uudet räsymatot, joihin saan valita värit omien mielihalujeni mukaan. Aion osallistua eläkeläisten vesijumppaan ja käydä kerran viikossa kuntosalilla. Nämä palvelut kunta tarjoaa ilmaiseksi.  Odottelen myös elokuvakerho Hopeatähden ohjelmiston alkamista. Koiraharrastuksissani jatkuvat tapakoulun pito nuorille lappalaiskoirille maanantai-iltaisin ja etsintäharjoitukset eli hukkaharkat perjantai-iltaisin. Lisäksi harjoittelen omien koirieni kanssa tottelevaisuutta eli tokoa pienessä porukassa.

 

Ihmettelen, että onko tämä mahdollista. Voin tehdä, mitä huvittaa, mutta kaiken omaan tahtiin. Aamulla kun herään, mieli on kuin lapsella. Mitähän jännittävää tänään tapahtuu.