<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Sunnuntain vastaisena yönä työhuoneeni muuttui synnytyslaitokseksi. Sijoitusnarttuni synnytys alkoi hieman etuajassa. Onneksi nukuin varmuuden vuoksi jo alakerrassa. Virkku herätti minut yhden maissa. Virkku on pieni narttu ja pennut olivat isoja. Jouduin avustamaan. Ensimmäisen pojan saimme yhteistyöllä emän kanssa onnellisesti ulos, mutta kaksi seuraavaa menehtyivät ahtaaseen synnytyskanavaan. Ikkunasta loistava, välinpitämätön kuu ei lohduttanut, kun käärin kaksi kylmennyttä koiranpennun ruumista sanomalehteen. Sain lopulta päivystävän eläinlääkärin kiinni.  Naapurin Ullalle tuli varhainen pyhäpäivän herätys, kun hän lähti viemään emoa, ainokaista elävää poikapentua ja minua eläinlääkärin vastaanotolle. Matkalla Virkku synnytti autoon neljännen pirteän tyttöpennun ihan helposti. Eläinlääkäri katsoi ultralla, että kohdunkaulan kohdalla sykkii vielä yksi pennunsydän eikä sillä näyttänyt olevan mitään hätää. Palasimme kotiin. Pentulaatikkoon päästyään Virkku synnytti narttupennun, jolla oli kummallinen saamenmerkki niskassa.

 

1983599.jpg

 

Minä huolehdin Virkusta ja Virkku huolehtii täydellisesti pennuista. Nimien keksiminen on lempipuuhaani. Pentujen nimiin sisältyy aina joku tarina. Nämä pennut ovat vaeltaneet ajatuksissani mukanani Paras-tunturin rinteillä. Sieltä ovat kotoisin niiden esivanhemmat. Pennut saivat nimekseen Pilvipolun Paras-Keino, Paras-Peera ja Paras-Kumma.

Kuvia pennuista http://picasaweb.google.com/kirsti.hassinen/ParasPentue#

 

 1983609.jpg

 

Eläkeläisystäväni Sirpan kanssa päätimme kutoa matot ja ilmoittauduimme seutuopiston kurssille. Menin käsityökauppaan ja ostin kuteita kuin maalipurkkeja. Haluan kutoa makuuhuoneeseen maton, jolla astellessani muistan kesäiset Kolin niityt ja Höytiäisen aallot.

 

Kaamosaika lähestyy. Minun lääkkeeni masennusta, uupumusta ja yksinäisyyttä vastaan on tekeminen. Normaalien arkirutiinien ja omien koirien kanssa harrastamisen lisäksi on Virkun pennut, maton kutominen, venäjän opiskelu, kuntoilu, bailatino, blogin kirjoittaminen ja tietysti koko ajan valokuvaaminen ja kuvien käsittely. Jos hyvin käy, aloitan joulun jälkeen opiskelun. Minulle sopii, että on monta rautaa tulessa, kun jaksan vielä takoa..