Ostin alamanakan. En ole niin moderni eläkeläinen, että pelkkä kännykän kalenteri riittäisi. Haluan nähdä vuoden päivät juoksevina sivuina, jotka eivät häviä akun hyytyessä. Löysin kauniin oranssin allakan kannessa suuri aurinko ja pieni pilvi. Se tuntui heti omalta.

Allakassa oli ajatelma: Elämä on kallista, mutta hintaan sisältyy matka auringon ympäri kerran vuodessa.

Innostuneena kuin lapsi lähden vuoden 2009 kiertomatkalle.

Iloitsen lumesta ja Höytiäisen jäätymisestä. Odotan, milloin pääsen kirmaamaan jäälle koirieni kanssa. Niin, ja pulahtamaan avantoon. Aloitin avantouinnin viime huhtikuussa eli kovilla pakkasilla uiminen on vielä kokematta.

Päivän pidetessä  valo herättää kiihkeään elämään.

Mahla virtaa koivuissa ja silmut puhkeavat. Ihmisessä tapahtuu samoin, jos on täysillä mukana auringon ympäriajossa.

Kesällä matkanteko on kiihkeimmillään eikä yöttömässä yössä paljon nukuta. Syksyllä on aika jättää auringolle hellänhaikeat hyvästit ruskan hehkussa.

Matka jatkuu kaamokseen, jolloin luonto ja maankiertäja voi levähtää. Enpä usko, että mikään matkatoimisto pystyy heittämään parempaa matkapakettia kuin Maaemon tarjoama ilmaismatka Pohjolassa.

Ensimmäinen kahden päivän opiskelujakso Kuopion muotoiluakatemia digitaalisen kuvankäsittelyn jatko-opinnoista  on suoritettu. Selviydyin kunnialla, vaikka olenkin ihan aloittelija kuvankäsittelyssä. Ryhmä on hyvin monimuotoinen, mielenkiintoinen porukka yrittäjistä tutkijoihin, ikähaitari 30- 60v. Opettajat ovat mukavia ja kärsivällisiä.