Tarkkasilmäinen kissaystävä huomaa, että tämä ei ole Hilla Ilona. Kortelahteen on muuttanut pieni kissapoika. Ensin ajattelin antaa sen nimeksi miehekkään karun Jurmon, mutta se ei tuntunutkaan sopivalta. Se on pieni sydänkäpyseni ja toivottavasti myös Hillan sydänkäpy. Käpy sopii nimeksi vallan mainiosti tälle toffeeraitanaamalle. Käpy on syntynyt toukokuun viimeisellä viikolla Kontiolahden Heinävaarassa. Sillä on viisi sisarusta väriltään kilpikonnaa, punaista ja punaruskeaa valkein merkein.

                                

Käpyn emä on liperiläistä maatiaiskissakantaa. Isä tuntematon kolli Kontiolahden Lukkarisentieltä.

                                

Käpyn vielä vapaana oleva sisko on samanvärinen kuin Hilla.

                               

Hillan ensihämmästys, kun Käpy tuli taloon.

                               

Nopeasti Hilla hyväksyi pikkukollin. Vielä ei ihan leikitä. Mutta ei vihotellakaan. Samoin Silva ja  Pipari  ottivat Käpyn hyvin vastaan. Pikkupentujen Huipun ja Hipin kanssa Käpy ei vielä ole uskaltautunut painimaan, mutta eiköhän kohta riemu repeä.

                              

Käpy on mielellään sylissä, kehrää ja puskee. Seurallinen ja rohkea kissa niinkuin Hillakin. Käpy osui suoraan sydämeen.

Sain vuokralaiset Kontioniemen asuntooni ja elämä Kolilla jatkuu. Ehkäpä ensi talvena johonkin aikaan Kortelahdessa syntyy Hillalle pikkuaurinkoja.

7. 9. 2010

Nyt Hillan ja Käpyn yhteiselo on edennyt jo yhtesiin hetkiin ruokakuppien äärellä