Markku Pölösen suosittu televisiosarja Karjalan kunnailla kertoo iloisesta karjalaisesta kylästä Miikkulasta, joka on sijoitettu Kontioniemeen Höytiäisen rannalle Kolin kupeeseen. Siellä on aina kesä ja aurinko paistaa. Näinhän me haaveilemme.

Vuosi sitten elin omaa Miikkulan kesääni, kun muutin Kolille Kortelahteen. Syksyn surujen jälkeen tuli tyynnyttävä talvi. Nyt koittaa uusi kevät. Näistä tunnelmista kerron Joensuun Taitokorttelissa huhtikuun ajan valokuvanäyttelyssäni Melkein Miikkulassa, menetettyjä maisemia Kolilta ja Kontioniemestä 

Kamerani suljin saattaa valottaa maisemaa vain tuhannesosasekunnin ajan. Se on kuitenkin auttanut minua hitaan elämän ymmärtämisessä. Saatan lähteä liikkeelle aamuvarhain, kuljeskella metsässä tai kiivetä vaaralle. En ole erityisesti matkalla minnekään ja olen perillä joka askeleella.

                    
            

Tämä kuva syntyi lokakuun 15. päivä aamuvalossa, kun kiipesin polkua ylös Käränkälle. Aurinko valaisi kuuraiset havupuut, väliin täplittyi Kortelahden ruskainen maisema punaisine mökkeineen. Kuva onnistuu, kun antautuu hetkelle. Hetkeen voi palata aina uudestaan kuvan avulla. Se on minun hidasta elämääni.

Tervetuloa näyttelyyni!

www.suakkuna.net/suakkunoita/melkein_miikkulassa.html