Olin kolmen päivän kuvauskeikalla Järvenpäässä. Lähtiessäni oli kirkas pakkanen palatessani vaara oli kietoutunut kosteaan sumuun.

                               

Kevään voi haistaa ja kuulla. Linnut vaihtavat kevätsäveliin.

Tänä vuonna toimin etäkasvattajana. Ensimmäinen Pilvipolun lapinporokoirapentue syntyi Järvenpäässä.

                               

Pentujen emä on viidennenpolven kasvattini Pilvipolun Vienan Helmi eli Nulpu. Pennut saivat aikanaan nimensä Vienan matkani kunniaksi. Ne syntyivät nuorimmaiseni lakkiasipäivänä. Nulpun pentujen isä on Pihlajamäen Arwo-Merkki. Pennut ovat siis Arwohelmiä. Ne syntyivät helmikuun ekalla viikolla eli nimet ovat tytöillä Pilvipolun Helmen Hanki, Helmen Huurre, Helmen Hiutale ja Helmen Halla kauniin pakkastalven kunniaksi. Pojat ovat nimeltään Pilvipolun Helmen Arwo ja Helmen Alfa esi-isiensä mukaan.

Nimien keksiminen on minusta inspiroivaa. Aloittaessani kasvattajana vuonna 1992, päätin heti, etten annan nimiä tylsässä aakkojärjetyksessä: A-pentue, B-pentue jne. Otin käyttöön teemat. Nimet kertovat jotain myös minun elämästäni, kiinnostuksenkohteistani jne. Ilokseni huomaan, että tämä kulttuuri on levinnyt lappalaikoirakasvattajien joukkoon laajasti. Kova haaste on keksiä pennuille persoonallisia nimiä.

                              

Pennut ovat nyt neliviikkoisia. Ilman kotia on enää vain tämä kevätauringossa haukotteleva Pilvipolun Helmen Arwo.

                             

Minä toimin toisenkin, Savossa syntyvän pentueen etäkasvattajana. Pilvipolun sivuilla lisää pentueista www.suakkuna.net/pilvipolun/pentuja.html