Muistelen aikaa, kun itsestään joutui ottamaan kaiken irti viimeiseen hikipisaraan. Lapset olivat pieniä, yritys käynnistymässä, opettajantyöni ja eläimet hoidettavana. Miten hyvältä tuntuikaan, kun rankan päivän jälkeen sai vihdoin huokaista väsyneenä. Kaipa minua pitkästyttää eläkeläisen huoleton, helppo elämä, kun olen taas kerran haalinut itselleni kunnolla töitä.

                            

Auran ja Kilkuran  odotetuista lapinporokoirapennuista lisää Pilvipolun sivuilla www.suakkuna.net/pilvipolun/pentuja.html#paras-kumma

Aamulla aloitan noin seitsemältä. Ensin huolehdin kohta synnyttävästä sijoitusnartustani Aurasta  ( Pilvipolun Paras-Kumma), joka nukkuu kanssani makuuhuoneessa. Aura saa aamupuuronsa ja pääsee aamupissalenkille. Pennut syntyvät loppuviikolla.

                              

Lisää Ahkua ja susipentuja Savon Sanomien internet-sivuilla  www.savonsanomat.fi/video-kuva/webkamerat/

Seuraavaksi hoidan Ahkun susipentuineen navetanpäädyn pikku huoneessa. Pentulaatikko alkaa pikkuhiljaa käydä ahtaaksi kun siellä painii ja murisee kolme pientä karvakääröä. Vielä pennut kasvavat pelkällä emänmaidolla, mutta viikon päästä alkaa lihapuuron keittäminen niillekin. Vaikka olen elämässäni hoitanut satoja pentuja, en kyllästy tähän vaiheeseen. Paitsi ehkä kakka- ja pissapapereiden vaihtoon ja pentuhuoneen siivoamiseen.

Viimeisenä on omien koirien vuoro. Pipari ja Silva ovat muuttaneet yläkertaan. Onneksi ne ovat sopeutuvaisia ja kestävät hyvin muutokset kotioloissa. Ulkona ne kiertävät tarkkaan kaikki vierailevien narttujen jättämät merkit. Hilla-kissa seuraa häntä pystyssä mukana. Yhdessä käymme siirtämässä vuohet koira-aitauksesta liekanaruihin. Niiden työurakkana on rantapöheikön harventaminen.

                              

Korte- ja kaisla maistuvat.

Kello alkaa olla yhdeksän, kun pääsen aamu-uinnille. Haaveilen kamerasta, jonka voisin ottaa uintiretkelle mukaan. Veden pinta antaa maisemalle kauniin heijastuksen.

                            

Eilen aamulla olisi voinut ikuistaa varsinaisen idyllin. Kaksi telkänpoikasta on kotiutunut lahdukkaani. Ne sukeltelivat touhukkaana lähellä laituria. Vasta, kun olin uinut noin kolmen metrin päähän, telkät väistivät kaislikon katveeseen. Laiturilla minua ovat vastassa Silva ja Hilla.

                             

Laiturin vieressä Aapi-vuohi yrittää ulottua riipimään rantakoivua. Pipari  seisoo terhakkana saunan verannalla. Se on hieman liian riistavaistoinen ja pidän sen uintini ajan kiinni, ettei tule rantoja pitkin mukaani.

Pari tuntia voin hengähtää, kirjoitella, käydä läpi kuvia tai käväistä pyörällä kaupassa. Sitten kaikki alkaa taas alusta. Kolmesta neljään kertaan päivässä koko eläinkatras ympäri kunnes yhdeksän jälkeen kaikki ovat rauhoittuneet omiin koloihinsa. Väsyneenä mutta tyytyväisenä Kortelahden emäntä nukkuu sikeästi koko yön.